Bouman magazine Pagina 10

Het ontstaan van

Bremont

In de huidige collectie van Bremont vinden we overal de resultaten van enorm veel aandacht voor materialen en techniek. Met ontwerp-details en model-namen die rechtstreeks afkomstig zijn uit de luchtvaartindustrie en samenwerkingen met diverse aeronatische bedrijven zie we een duidelijk beeld van de historie van de familie English. De mix van horlogetechniek en luchtvaart zien we wel vaker maar de geschiedenis van Bremont op dit vlak is wel degelijk compleet uniek in zijn soort. Misschien was het voorbestemd dat twee begaafde engineers op hun manier in aanraking kwamen met horlogetechniek en misschien was het gewoon toeval, het ontstaan van Bremont is wel het DNA waar vandaag de dag nog altijd mee wordt gewerkt.

Euan English, de vader van Nick & Giles, was een Engelse luchtmachtpiloot en had een doctoraat in Aeronotical Engeneering. Samen met zijn zoons sleutelde hij aan aan motoren en auto’s, met zijn drieën bouwden ze zelfs een compleet vliegtuig dat vandaag de dag nog steeds luchtwaardig is. Tijdens een oefeningsvlucht voor een airshow crashte Euan met zijn zoon Nick. Alleen Nick overleefde de crash/ Ondanks zijn zeer zware letsel, kwam er helemaal bovenop. Ze realiseerden zich dat niets in hun leven ooit nog hetzelfde zou zijn en besloten op dat moment om alles uit hun leven te halen.

Vlak voor de wisseling van het millenium waren de gebroeders English aan het vliegen boven Frankrijk. Het weer werd slecht en ze moesten een noodlanding maken in het veld van een boer. De eigenaar van het veld hielp hen het vliegtuig te verstoppen voor de autoriteiten en bood ze onderdak aan. Eenmaal in gesprek kwamen de broers erachter dat de boer ook piloot was geweest en bleek hij bovendien een begenadigd technicien met veel verstand van klokken en motoren. Bij hun afscheid beloofden de English broers aan de boer dat zijn gastvrijheid nooit zou worden vergeten. Zijn naam? Antoine Bremont.

bremont-adv

Bouman Juwelen Culemborg